top of page
  • Foto van schrijverNick

Staten van zijn

Alexander Klöpping vertelt aan mede-presentator Ernst-Jan Pfauth in een recente aflevering van Een Podcast over Media (19 maart 2021) dat hij af en toe de website Boekwinkeltjes.nl bezoekt. Aan het eind van de podcast presenteert hij de site als tip voor alle luisteraars. Klöpping heeft niet alleen oog voor het ontwerp van Boekwinkeltjes.nl ('dan heb ik het gevoel dat ik in de jaren negentig ben'), hij roemt ook de ouderwetse afhandeling van een bestelling ('er zit iets meditatiefs in het ontwijken van efficiëntie').


Het is bijna meditatief. Het is het tegenovergestelde van Bol.com waar je dan de volgende dag of nog dezelfde dag bij Albert Heijn of wat dan ook een boek kan krijgen en alles is gewoon streamlined. Bij Boekwinkeltjes is het allesbehálve. Eén: als je een boek vindt moet je kiezen van welke boekwinkel je het uitgeleverd krijgt, met allemaal verschillende staten van zijn, want sommige zijn tweedehands en verschillende prijs. Dus dat is al drempel één. Dan bestel je en dan kun je het niet direct overmaken maar krijg je na een tijdje een e-mailtje van de boekwinkel met een iDeal-link of, nog erger, een bankrekeningnummer erin wat je moet copy-pasten in je betaalapp. En dan krijg je na een kwestie van dagen, of, in mijn geval met dit boek, weken, krijg je je boek een keer door de brievenbus geduwd.

Ernst-Jan Pfauth, die in het verleden ook wel bestelde via Boekwinkeltjes.nl, is al net zo enthousiast.


En altijd, vind ik het leukste eraan, altijd zo leuk ingepakt.

Klöpping en Pfauth maken helaas allebei de onuitroeibare vergissing door in dit verband te spreken over 'antiquairs' in plaats van 'antiquariaten' of 'antiquaren'.

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Badkamer

In de net verschenen gezamenlijke catalogus van de NVvA biedt Fokas Holthuis met een ietwat bescheiden aantal uitroeptekens de ultieme verzameling Gerrit Komrij te koop aan. Achteraf is het de laatste

Comments


bottom of page