top of page
  • Foto van schrijverNick

Dinky toys (2)

Aan de opsomming van exemplaren van Dinky toys (1976) kan, sinds de verschijning van de catalogus Willem Frederik Hermans. Boeken en archivalia uit de collectie van Freddy de Vree, afgelopen vrijdag op de 34e Amsterdam Book Fair, eentje worden toegevoegd.


In de eigenzinnig ingedeelde lijst wordt onder het kopje ‘Mandarijnen’ exemplaar nummer 8 van Hermans’ huisvlijtboekje beschreven en afgebeeld. Freddy de Vree kreeg zijn Dinky toys op 6 oktober 1977. Dat is niet toevallig dezelfde dag dat Marie-Claire Nuyens haar exemplaar (nummer 9) ontving; Nuyens en De Vree waren geliefden en gingen ongetwijfeld samen op bezoek bij Hermans.


De omslagen van de exemplaren van Nuyens en De Vree hebben genoeg gemeen: het grijsgroene papier, de zwarte typemachineletters. En terwijl Nuyens in de titel een handgetekende, kapitale ‘D’ vond, kreeg De Vree zijn exemplaar met een grote ‘S’ op het eind. Op het oog horen beide boekjes dus bij elkaar, in een gelegenheidsformatie van Alfa en Omega – net als de vorige eigenaren.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Visuele bibliografie

Bij de presentatie van de nieuwe verhalenbundel De zoete inval (2020) van L.H. Wiener, afgelopen zondag in café Sligting, kreeg de jarige schrijver ook een cadeau. Theo Rabou, Wieners vriend uit Vught

De magie van het geschrift

In beginsel is de net verschenen Büch-biografie niet verrassend. Vanaf het eerste hoofdstuk van Boud. Het verzameld leven van Boudewijn Büch (2016) staat vast welke kant het met de held van deze gesch

Comentários


bottom of page