top of page
  • Foto van schrijverNick

Visuele bibliografie

Bij de presentatie van de nieuwe verhalenbundel De zoete inval (2020) van L.H. Wiener, afgelopen zondag in café Sligting, kreeg de jarige schrijver ook een cadeau. Theo Rabou, Wieners vriend uit Vught, verraste alle aanwezigen met het boek Schrijven heeft geen enkele zin, maar niet schrijven is erger (2020).


Het is een visuele bibliografie van L.H. Wiener: van bijna alle reguliere en bibliofiele uitgaven van Wiener zijn voor- en achterkant afgebeeld. Achter in deze geschenkdruk heeft Rabou bovendien alle Wieners uitvoerig beschreven. Van elke druk heeft Rabou ook de maand van verschijnen achterhaald en hij vermeldt heel precies wanneer een uitgave in verschillende omslagen is verschenen. Ik weet nu precies wat ik mis.


Ik wilde in mijn exemplaar van de bibliografie, nummer 6 van de 75, graag een handtekening van Wiener. Hij schreef er een schitterende opdracht bij - 'de mooiste van deze middag, ik weet niet waar ik het opeens vandaan haal'. Enkele seconden daarvoor maakte Coen Peppelenbos deze foto. (Wiener en ik hebben dezelfde kapper.)Schrijven heeft geen enkele zin, maar niet schrijven is erger is uitsluitend te koop bij antiquariaat Hinderickx & Winderickx.

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Badkamer

In de net verschenen gezamenlijke catalogus van de NVvA biedt Fokas Holthuis met een ietwat bescheiden aantal uitroeptekens de ultieme verzameling Gerrit Komrij te koop aan. Achteraf is het de laatste

Klerken en gedichten

In 2010 bedacht de redactie van De Wereld Draait Door een nieuwe rubriek. Naar aanleiding van een opmerkelijk nieuwsfeit mochten een schrijver en een componist samen een Actuele Opera maken. Op 22 apr

Comments


bottom of page