• Nick

Visuele bibliografie

Bij de presentatie van de nieuwe verhalenbundel De zoete inval (2020) van L.H. Wiener, afgelopen zondag in café Sligting, kreeg de jarige schrijver ook een cadeau. Theo Rabou, Wieners vriend uit Vught, verraste alle aanwezigen met het boek Schrijven heeft geen enkele zin, maar niet schrijven is erger (2020).


Het is een visuele bibliografie van L.H. Wiener: van bijna alle reguliere en bibliofiele uitgaven van Wiener zijn voor- en achterkant afgebeeld. Achter in deze geschenkdruk heeft Rabou bovendien alle Wieners uitvoerig beschreven. Van elke druk heeft Rabou ook de maand van verschijnen achterhaald en hij vermeldt heel precies wanneer een uitgave in verschillende omslagen is verschenen. Ik weet nu precies wat ik mis.


Ik wilde in mijn exemplaar van de bibliografie, nummer 6 van de 75, graag een handtekening van Wiener. Hij schreef er een schitterende opdracht bij - 'de mooiste van deze middag, ik weet niet waar ik het opeens vandaan haal'. Enkele seconden daarvoor maakte Coen Peppelenbos deze foto. (Wiener en ik hebben dezelfde kapper.)Schrijven heeft geen enkele zin, maar niet schrijven is erger is uitsluitend te koop bij antiquariaat Hinderickx & Winderickx.

KVK 73792640

BTW NL002164220B81
IBAN NL08TRIO0379619288

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


© 2020 Artistiek Bureau